Ere zij God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.

Maandag, 21 december 2020

Ere zij God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.
Bijbel, Lukas 2, vers 14

Met dit lied maakten de engelen bekend dat Jezus, Gods Zoon, was geboren. Hij kwam om vrede te brengen. Onze voorouders, Adam en Eva, besloten namelijk om hun eigen weg te gaan. Om niet naar God te luisteren. Maar God stuurde Zijn eigen Zoon om het weer goed te maken. Wat een liefde!
Kerst. Een paar vrije dagen en gezelligheid, in de toch wat donkere tijd. Dat het eigenlijk om het goede bericht gaat dat Jezus is geboren, wordt vaak vergeten. Waarom is iets dat zolang geleden is gebeurd nu nog zo belangrijk? Je leest het in de Bijbel: God met ons. Dat is wat de komst van Jezus naar de aarde eigenlijk betekent. Wij willen vaak liever zonder God, we hebben Hem niet nodig denken we. Toch gaat het echt niet altijd voor de wind. Sommige dingen zijn zwaar om mee te moeten maken. Dan knaagt het soms van binnen: is dit het nu?

Herkenbaar? Sta dan deze Kerst eens een moment stil en bedenk dat God Zijn eigen Zoon heeft gestuurd om mensen zalig (écht gelukkig) te maken. Niet door tijdelijke oplossingen, maar door een vreugde die je leven compleet verandert. Gaat dan alles voor de wind? Nee, maar dan heb je hoop! Hoop, want God wil met ons zijn. Ook nu, ruim 2000 jaar later. Dát is het wonder van Kerst.

Waar kunt u (meer) over het Kerstfeest horen?
In de Bijbel, het boek van God, staat alles over de komst van Jezus beschreven. Daarnaast wordt in de kerk de boodschap over Jezus uitgelegd en het Kerstfeest gevierd. Iedereen is welkom!

Waar?
Omdat we vanwege het coronavirus maar heel beperkt samen kunnen komen in de kerk, worden de diensten via onze website uitgezonden. We nodigen u van harte uit om mee te kijken met onze diensten via https://www.gergemarnhem.nl/live

Wanneer?
Eerste Kerstdag (25 december 2020)
10.00 uur: Kerkdienst
15.00 uur: Kinderkerstfeest

Meer weten of een vraag stellen? Dit kan door te mailen naar: vbc@gergemarnhem.nl
Neem ook een kijkje op onze Facebook-pagina en vergeet niet deze te liken: https://www.facebook.com/GGArnhem/

« Naar het nieuwsoverzicht