Nieuws


Hieronder vindt u het actuele nieuws uit en voor de gemeente. Alleen als u ingelogd bent als gemeentelid kunt u alle beschikbare nieuwsitems lezen. Boven aan deze pagina kunt u inloggen. 

30 november 2020 - Zie de maagd zal zwanger worden, en een Zoon baren...
- 1e ADVENTSWEEK - Zie, de maagd zal zwanger worden, en een Zoon baren, en gij zult Zijn naam heten Emmanuël; hetwelk is, overgezet zijnde, God met ons. Bijbel, Mattheüs 1, vers 23 Met Kerst vieren christenen dat Jezus is geboren. Maar waarom is iets dat zo ... Lees meer »
11 november 2020 - Avondgebed 18 november 2020
Het kerkelijk jaar is (bijna) ten einde, spoedig begint advent. Op zo’n moment beseffen we onze vergankelijkheid. We staan vanavond daarom stil bij het vervliegen van de tijd. En bij wat daartegenover verschijnt, het zicht op de eeuwigheid. De lezing uit het Oude Testa... Lees meer »
7 november 2020 - Eredienst en liturgie - inleiding
Het wezen van de eredienst en de liturgie Inleiding Als gemeente en kerkenraad hebben we de afgelopen jaren meerdere momenten van bezinning gehad rondom de betekenis en inhoud van de eredienst. De uitbraak van het coronavirus heeft de vraag naar de betekenis, inhoud en... Lees meer »
7 november 2020 - Eredienst en liturgie - De eredienst - inleiding
De eredienst, een inleiding Eerste Bijbelstudie n.a.v. Exodus 20: 18 -26 Bij de wetgeving op de Sinaï is het God die Zijn volk, dat Hij uit het slavenhuis heeft geleid, bijeenroept om Zijn Wet en Woorden te horen. Israël is uitgekozen om het volk van God te z... Lees meer »
27 juni 2020 - Werpt al uw bekommernis op Hem
Vernedert u dan onder de krachtige hand van God, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u. Bijbel, 1 Petrus 5, vers 6 en 7 Waarom overkomt mij dit? Een begrijpelijke vraag in moeilijke omstandigheden. Maar wie zal het ant... Lees meer »
12 juni 2020 - Heft uw hoofden opwaarts...
Als nu deze dingen beginnen te geschieden, zo ziet omhoog, en heft uw hoofden opwaarts, omdat uw verlossing nabij is. Bijbel, Lukas 21, vers 28 Het coronavirus heeft ons overrompeld. Ingrijpende maatregelen zijn genomen. Wie had dat kunnen denken? Toch zei Jezus eeuwen ... Lees meer »
22 mei 2020 - De vrede van God
De vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw zinnen bewaren in Christus Jezus. Bijbel, Filippenzen 4, vers 7 Heel de wereld staat op z’n kop. Zou ergens nog rust te vinden zijn? In deze Bijbeltekst belooft God dat Hij voor Zijn volgelingen za... Lees meer »
8 mei 2020 - Weest in geen ding bezorgd...
Weest in geen ding bezorgd, maar laat uw begeerten in alles door bidden en smeken, met dankzegging, bekend worden bij God. Bijbel, Filippenzen 4, vers 6 De ene zorg is in deze tijd nog niet voorbij, of de volgende dient zich aan. Gezondheid? Werk? Inkomen? Waar zal dit ... Lees meer »
24 april 2020 - De Heere is nabij!
Bijbel, Filippenzen 4, vers 5 De coronacrisis heeft de wereld in de greep. Beangstigend! Wie kan helpen? In deze Bijbeltekst staat dat God altijd bij Zijn volgelingen zal zijn. Hij zegt: ‘Wees niet bang. Ik kom eraan.’ Jezus kwam op aarde om mensen op te roepe... Lees meer »
8 april 2020 - Goede Vrijdag en Pasen
In deze verwarrende tijden, is er toch een boodschap van hoop! Aanstaande vrijdag, 10 april, is het namelijk Goede Vrijdag. De zondag en maandag daarna is het Pasen. Waar gaat dat eigenlijk over? Klik op de flyer hieronder om verder te lezen. Klik hier voor de Facebook... Lees meer »